Pazartesi, Ekim 30, 2006

Merhaba

Öncelikle herkesin geçmiş bayramını ve Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bayram öncesinden beri çok yoğun günler yaşadık. Anca bugün zaman bulabildim yeni bir posta. Taaa bayram öncesi Cuma'dan anlatmaya başlayayım.Neden mi? Bi dakka, anlatıyorum

O Cuma günü akşamüzeri işler bittikten sonra bloga yeni bir post yazayım, hem de herkesin bayramını kutlayayım diyordum. Bilgisayarın açma düğmesine basmamla çat diye bir ses geldi. Önce asfalyalar attı sandım ama baktım elektrikler yanıyor. Ana kasa gitmiş. Nasıl üzüldüm ve sıkıldım anlatamam. Ertesi gün, oğlum hemen bir tamirciye götürdü. Neyse ki basit bir şeymiş. Hem zaman açısından çabucak yapıldı hem de maddi olarak öyle pek pahalı bir zarar değilmiş. Cumartesi günü eşimin kuzenleri Ankara'dan geliyordu. Akşam üzerine doğru geldiler. O gün hep birlikte, kalacakları diğer kuzenin evindeydik. Gece dönerken ertesi gün için de ben çağırdım. Ama bizim sülalede öyle 3-5 kişi olunmaz. Tüm anneler,teyzeler derken cumartesi günü 15 kişiydik. Oruçlulara bir posta sofra kuruldu. Bazı hanımlar alışverişteydi. Erkekler onları beklemek istemedi, onlara ayrı bir posta sofra kuruldu. En son saat 9 gibi gelen hanımlara ayrı bir sofra kuruldu. O günüm sabahtan akşama kadar yemek hazırlamakla, akşamdan sonra da sofra kurmakla geçti . Sakın sözlerim şikayet gibi anlaşılmasın. Ben hem yemek yapmayı hem de yemeyi ve yedirmeyi çok severim. Ben çok mutluydum.

Ertesi gün bayramın ilk günü idi. Aynı takım bu kez kayınvalidemde kahvaltıdaydık. Hatta bu kez görümcemin kayınvalidesi ve kayınpederi de eklendiğinden sayı 17 olmuştu. Ama kalabalıklar çok güzel oluyor, hele de bayram sabahları. Hep birlikte topluca bayramlaşıldı. Oradan herkes ziyaret yerlerine dağıldı. Biz Ankara'dan gelen kuzenleri de alıp önce Ege Parka gittik ama herhalde ilk gün olduğundan tüm dükkanlar kapalıydı. Starbucks'da oturup bir kahve içtik, oradan deniz kenarı bir yere gittik. Orada da sıcacık güneşin altında birer bira yuvarladık. Akşamüzeri onlar Çeşme'ye biz ise annemlere akşam yemeğine geçtik.

Bayramın ikinci günü biz de Çeşme'ye gittik. Önce kuzenlerde kahvaltı ettik. Hazır Çeşmeye gitmişken bizim yazlığa da bir baktık. Neyse o yağmurlarda akma falan olmamış. Öğle yemeğimizi Kumrucu Şevki'de yedik. Deniz kenarında bol bol yürüdük. Akşam da hava güzel olduğundan bahçede mangal yaptık. Biz yine kalmadık ve eve döndük. Ankaradan gelen kuzenlerimiz Çarşamba sabahı erkenden Çeşme'den yola çıkmışlar. Biz de o gün gezemediğimiz akrabalara gittik. Benim 2 hala, 1 amca ve eşimin amcası ile halası. Bu tempoya akşam biraz ütü faslından sonra benim vücut nezle sinyalleri vermeye başladı. Sabah kalktığımda boğazım feci yanıyordu ve sesim kargalarla yarışacak düzeydeydi. 2 gün hasta yattım.

Geçtiğimiz Cumartesi ise benim nişanlanan kuzenin müstakbel kayınvalidesi ve kayınpederi iade-i ziyarete gelecekti. Teyzem akrabalardan bazı kişileri de çağırdı tanışma olsun diye. O gün benim için çok yoğun geçti. Sabahtan mazot alındı (malum kış geliyor) , kat kaloriferine bakım yaptırıldı, oğlumun matematik hocası geldi, kek ve kısır yaptım, banyo yaptım, fön çektirdim. Akşam 7 gibi teyzeme gittik. Orada tüm hizmet bendeydi. Sağolsun gelin kızımız da çok yardım etti, hakkını yemiyeyim.

Dün ise canım babamın doğum günü idi. Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin ona. Güzel gözlü babacım benim. Allahım, inşallah daha uzun yıllar birlikte oluruz. Bu yoğunlukta çıkıp hediyesini alamamıştım. Önce onun hediye ve pastasını aldım. Öğleden sonra da oraya gittik. Gideceğimizi bilmesine rağmen nasıl sevindi anlatamam. Akşam evdeydik. Yine okul ve iş gömleği ütüleri, yemek ve yatış.

Yeni bir hafta başlıyor. Herşey gönlünüzce olsun. İyi haftalar.

13 yorum:

EBRU dedi ki...

Babana uzun sağlıklı ve mutlu uzun ömürler dilerim. Sevgiler...

cenebaz dedi ki...

Sağol Ebrucum, tüm babalara uzun ömürler olsun.

renkler dedi ki...

Sevgili Çenebaz,

Babana Allah uzun ve en önemlisi sağlıklı bir ömür versin. Keşke benim babacığım da yaşasaydı da bayramda ona sarılabilseydim. Neyse kayınpederimi seviyorum, ona sarılabiliyorum. Allah Ona da uzun ömür versin...

şugibi dedi ki...

huuh ben okurken yoruldum:)
babanın doğum gününü kutlarım, sana da geçmiş olsun derim ve giderim:)

Banu dedi ki...

Merhaba Çenebaz,
Anlaşılan güzel bir bayram geçirmişsin. Hepimize çocuklarımızla ve sağlıkla nice bayramlara...

cenebaz dedi ki...

Sevgili renkler, amin diyorum. Ne mutlu kayınpederini de baban kadar yakın buluyorsun kendine. Allah ağzınızın tadını bozmasın.
Sugibicim, tatlı yorgunluktu bunlar ama. Şimdilik güle güle diyorum, yine bekleriz.
Banucum, haklısın.Eşlerimizle, çocuklarımızla, tüm sevdiklerimizle nice bayramlar inşallah

pınar dedi ki...

hareketli bir bayram olmuş senin için. babana mutlu yıllar çenebaz.

cenebaz dedi ki...

Evet Pınarcım,bayağı hareketliydi. Babam için de sağol.

acicikolata dedi ki...

kizim asfalya deyisinden nasil da anlasiliyor izmirli oldugun :P
operim cok, babana nice yillar.

cenebaz dedi ki...

Gayriyem, 2 kuşak İzmirli, öncesi asfalyalı, olacak o kadar. İyi dileklerin için sağol.

Age35 dedi ki...

Çeşme de bir damla sakızlı dondurma yiyemeden geldik bu sene kısmet olmadı bir türlü..amam allahdan kumru yedik de aklım bir de onda kalmadı..

cenebaz dedi ki...

Age35'im, ben sütü ve sütlü tatlıları sevmediğimden, tüm yaz
Çeşme'de olmama rağmen damla sakızlı dondurma yiyemiyorum. Ama sevene mani olmam, afiyetle yesinler. İnşallah seneye yaza gelince yersiniz. Ha, bak kumru için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. özellikle karışık kumru, ımmmh enfes oluyor

cenebaz dedi ki...

Duygucum, hava sanki yaz günü gibiydi. Şimdiyese kapalı ve kasvetli. Ah, güzel yaz. Çabuk gel.